Halu vahvistaa osaamista vie eteenpäin

Sedu Aikuiskoulutuksen ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun Esimiesareenalle on kooMinkamaria_Piri.pngttu eri alojen esimiestutkintoja. Minkamaria Piri Kauhavalta oli ensimmäinen, joka suoritti elintarviketekniikan erikoisammattitutkinnon.

Piri on halunnut kehittää osaamistaan koko uransa ajan. Alun perin catering-alan perustutkinnon suorittanut elintarvikealan ammattilainen oli töissä Domretorilla, kun yritys vuonna 2011 lähti oppisopimuskoulutusta hyödyntäen kouluttamaan koko henkilökuntansa. – Lähes koko henkilöstö suoritti elintarviketeollisuuden ammattitutkinnon, joten opiskelimme ja teimme tehtäviä yhdessä, Piri kertoo.

Koulutuksesta jäi kipinä jatkaa opiskelua, joten kun Piri kuuli Sedu Aikuiskoulutuksessa tarjolla olevasta elintarviketekniikan erikoisammattitutkinto -koulutuksesta, hän päätti lähteä mukaan.
– Halusin vahvistaa osaamistani ja edetä urallani.

Haastavaa, mutta käytännönläheistä
Erikoisammattitutkinnot on suunnattu alan esimies- ja asiantuntijatehtävissä toimiville. Piri siirtyi opiskelun myötä Domretorissa tuotekehitystehtäviin. – Ilman muuta erikoisammattitutkinto on ammattitutkintoa vaativampi ja laajempi kokonaisuus, mutta opiskeltavat asiat ovat kuitenkin koko ajan käytännönläheisiä ja tutkinnon suorittamisen saa hyvin sovellettua omiin työtehtäviin, Piri kuvailee.

Uutta asiaa tuli paljon. – Opin paljon uutta mm. lainsäädännöstä, esimiestyöstä ja sitten ihan käytännön asioista kuten pakkausmerkinnöistä ja raaka-ainehankinnoista. Tavallaan työn kokonaisuus hahmottui aikaisempaa selvemmin, Piri tiivistää.

Opiskelua töiden ohella
Opiskelu oppisopimuksella oli Pirille ainut vaihtoehto, sillä aikuisena ei useinkaan ole mahdollisuutta lähteä täysipäiväisesti koulunpenkille. Oppisopimuskoulutus mahdollistaa töiden ohessa opiskelun. Oppisopimusta voi käyttää henkilöstön täydennyskoulutuksessa ja Domretor on erittäin koulutusmyönteinen, kehittyvä ja kasvava yritys, joten koulutusyhteistyötä on ollut hedelmällistä tehdä, kommentoi oppisopimusjohtaja Tuomo Paavola Sopeva oppisopimuspalveluista.

Uusia tuulia
Tuore tutkinto on tuonut mukanaan myös uusia tuulia Pirin uralle. Hän siirtyi Atrian henkilöstöravintolaan tekemään vastaavaan sijaisuutta. Kipinä opiskeluun on myös jäänyt päälle ja seuraava koulutus on jo mietinnässä. Sehän voisi olla vaikka elintarvikeinsinöörin koulutus, maalailee elintarviketekniikan erikoisammattitutkinnon vastuukouluttaja Päivi Katajamäki.
Aikuiskoulutusjohtaja Pasi Artikainen onnitteli oppilaitoksen ensimmäistä tutkinnon suorittajaa.
– Uskon, että koulutus antaa hyvät mahdollisuudet uralla etenemiselle.