Esimiesareenalta asiantuntijuutta ja johtamistaitoja

Sedu Aikuiskoulutus ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu ovat yhteistyössä haastamassa alueen yrittäjiä Esimiesareenalle kehittymään. ”Esimiesareena tarjoaa yrittäjälle käytännönläheistä johtamis- ja asiantuntijavalmennusta, joka ei kuluta istumalihaksia”, lupaa kouluttaja Anitta Purhonen Sedu Aikuiskoulutuksesta nauraen. ”Kaikki harjoitukset sovelletaan yksilöllisesti osallistujan oman tehtävänkuvan mukaan hänen työtänsä palvelemaan.” ”Koulutus on joustavaa ja osallistujat voivat valita tarvitsemansa teemat yhteiseltä koulutustarjottimelta, joka on koottu viittä eri yrittämisen tai esimiestyön tutkintoa silmällä pitäen”, Purhonen jatkaa. Esimiesareenalla voi suorittaa Johtamisen, Yritysjohtamisen, Kaupan esimiehen, Tekniikan tai nyt ensimmäistä kertaa myös Elintarviketekniikan erikoisammattitutkinnon, tarkentaa tutkimus- ja kehityspäällikkö Pauliina Talvitie Seinäjoen Ammattikorkeakoulusta.

 Vertaistukea ja verkkoareena

Esimiesareenalle kootaan monipuolinen joukko eri alojen esimiehiä ja asiantuntijoita, jotka keskenään saavat keskustella työnsä ammatillisista haasteista lähipäivien lisäksi myös verkko-oppimisympäristössä.  Osallistujat saavat tilaisuuden vertaistukeen ja voivat vertailla omia käytäntöjä muiden vastaaviin. Usein parhaat ideat tulevatkin toisilta osallistujilta, jotka painivat samojen ongelmien kimpussa. Tämän vahvistaa myös yrittäjä Carina Tapanainen Härmästä, joka suoritti osan Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon opinnoistaan esimiesareenalla. ”Erityisesti ajatusmaailmani talouden johtamisesta meni uusiksi. Liiketoimintasuunnitelman päivittäminen ja sen myötä uusien tavoitteiden asettaminen tulivat tarpeeseen – sen osoittaa niitä seurannut liikevaihdon selvä kasvu” toteaa Tapanainen tyytyväisenä. ”En usko, että ilman koulutusta olisin vieläkään välttämättä pysähtynyt miettimään näitä asioita tarkemmin” hän jatkaa. 

”Esimiesareena oli minulle yrittäjänä hyvä tapa prepata yrittäjävalmiuksiani ja samalla verkostoitua” Tapanainen toteaa.

 Esimiesareenasta lisätietoja antaa: Anitta Purhonen, Sedu Aikuiskoulutus, puh. 040 868 0829, s-posti

anitta.purhonen@sedu.fi